Sök läkarvård om du har hicka som varar längre än 48 timmar

I de flesta fall är hicka inte farligt och går över av sig själv inom en kort tid. Men det finns vissa fall där hicka kan vara ett tecken på ett allvarligare hälsoproblem.

Om du har hicka som varar längre än 48 timmar kan detta kallas för ”ihållande hicka” eller ”persisterande hicka” och kan orsakas av en mängd olika faktorer, inklusive stress, ångest, infektioner, skador på nervsystemet eller en underliggande sjukdom.

Ihållande hicka kan vara mycket irriterande och kan påverka din vardag, så det är viktigt att rådfråga en läkare om du har hicka som varar längre än 48 timmar. Om du har hicka som åtföljs av andra oroande symtom, som t.ex. andningssvårigheter, bröstsmärtor, hjärtklappning, förvirring eller huvudvärk, bör du omedelbart söka läkarvård, eftersom hickan då kan vara ett tecken på ett allvarligare hälsoproblem. Det är också viktigt att påpeka att hicka kan orsaka komplikationer hos personer med vissa hälsoproblem, såsom svårt nedsatt hörsel, astma eller hjärtsjukdomar. Om du har en sådan hälsotillstånd och ofta får hicka, kan det vara en bra idé att rådfråga en läkare.

Men kom ihåg! Ofta går hickan över av sig själv efter högst en timme.

Mer om hicka

Varför får man hicka?

Vad kan man göra för att få bort hicka?

Kan man få hicka av stress?

Vad säger man när någon har hicka?


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *